Cora este unul din architectii tare dragi noua. O persoana vesela, calda si extrem de creativa.
Stiu precis ca ne va incanta de fiecare data cu proiectele sale. Mai mult decat atat, a lucrat umar la umar cu noi de la inceputul si pana la finalizarea proiectului, s-a implicat in fiecare detaliu si nu a lasat nimic la intamplare pana cand nu a iesit totul perfect.
Este un profesionist desavarsit pentru ca intai intelege omul caruia ii redeseneaza mai intai casa si apoi viata in linii si culori care sa fie un acord cu armoniile sufletului acestuia. Intre doua proiecte a avut ragazul sa stam putin de vorbi.
- De ce ai ales arhitectura ?
Am crescut intr-o casa in care mereu ambientul a fost foarte important.
La noi acasa era santier in fiecare vacanta de vara, mama fiind pasionata de design de interior si avand permanent idei pentru a mai schimba cate ceva prin casa. Tot de la mama am mostenit si dragostea pentru culoare, pentru a combina texturi si motive diferite, ea avand un atelier de croitorie unde, printre altele, se ocupa si cu realizarea de textile pentru casa. Casa noastra a fost prima pe care testa diferitele combinatii.
Nu imi imaginez sa locuiesc intr-o casa neingrijita, fara personalitate. Imi las amprenta in toate spatiile in care locuiesc.

Nu am avut alta optiune, alegerea a venit cumva firesc.
- Care este proiectul cel mai aproape de sufletul tau?
Imi iubesc toate proiectele, dar poate ca cele mai dragi imi sunt proiectele de design interior prin care am reusit sa aduc la suprafata, sa subliniez si sa traduc prin combinatii de obiecte, culori, forme, texturi calitati ale clientilor mei.
Proiectele de acest fel curg foarte usor, parteneriatele sunt firesti si fluide. Formam o echipa si construim impreuna.
Ma fascineaza cum prin combinatii de elemente simple poti sa creezi stari, spatiile acelea devin insufletite, vii, si pot sa te incarce cu energie pozitiva.
Eu vad acest proces de creatie, intr-un fel, si ca pe o terapie, de ambele parti, dar il percep si ca pe o joaca. Este important sa ne amintim sa ne jucam.
- Daca ai putea sa redesenezi Bucurestiul, cum l-ai face?
Bucurestiul meu ideal este un Bucuresti cu oameni mai veseli. Nu cred ca neaparat arhitectura este cea care ar trebui redesenata, desi sunt multe expemple de “asa nu”, cat vibratia orasului, as aduce un pic mai multa prietenie, destindere si as mai potoli lupta dintre ego-uri.
Clar as redesena tonusul si starea de spirit a bucurestenilor.
Fata de orasele in care am crescut, cel mai mult in Bucuresti imi lipsesc dealurile, muntii, padurile care sa fie vizibile cand te uiti pe fereastra.
Natura are un mare cuvant de spus in tonusul si sanatatea mentala si emotionala, in starea de spirit a oamenilor, pana la urma.
Deci forme de relief inalte as aduce in Bucuresti, daca ar fi posibil.
- Cum arata in viziunea ta casele viitorului?
Ca si cladiri le vad la scara umana. Imi plac si vad rostul spatiilor pe care le poti folosi, le poti cuprinde si de care te poti bucura.
Nu inteleg rostul spatiilor irosite, impersoanle, care sunt doar pentru “show-off”.
In viziunea mea casele sunt ca un cuib, trebuie sa il poti iubi si ingriji si locui, pentru ca ele, la randul lor, sa te poata cuprinde, incanta, bucura.
Cred ca vor fi tot mai mult inventate si implementate solutii sustenabile, prietenoase cu mediul si responsabile.
Cred ca ne vom intoarce la mestesuguri, la prelucrarea plastica a materialelor naturale.
In amenajarile de interior eu folosesc elemente plastice, artistice – picturi murale, obiecte vechi restaurate, reconditionate sau reinterpretate.
Simt sa aduc in spatii ideea continuitatii – trecut – prezent- viitor, dar cred si ca ideea de spatiu “personal” este accentuat si amplificat atunci cand sunt prezente accente si detalii realizate manual.

- Ce trenduri sunt in 2019 in zona de design interior?
Din punctul meu de vedere trendurile sunt altele fata de cateva culori si linii care se folosesc preponderent in amenajarile lui 2019.
Pentru mine trendul principal il constituie intotdeauna personalitatea omului din fata mea, trasaturile de personalitatea ale beneficiarului.
Nu am cum sa sa gresesc atunci cand reusesc sa transpun ceea ce un om sau un grup de oameni reprezinta, cand reusesc sa grupez si sa compun intr-un ambient ceea ce ii caracterizeaza si ii bucura, cand le creez un mediu in care sa se regaseasca, in care se simt fericiti si definiti.
Cu totii tanjim sa fim “vazuti”, eu ma straduiesc sa ii “vad” si sa ii oglindesc in interioarele pe care le creez.
Bineinteles ca ma bucur de toate materialele, tehnologiile si produsele noi, tot mai diverse, mai expresive si personalizate care vin pe piata de design care ne ajuta sa cream tot mai divers si mai flexibil si mai actual.
Ca directie generala elementele inspirate din natura, sustenabilitatea, grafismele curajoase, motivele florale, liniile curate, culorile pastelate, feminine fac parte din tendintele anului 2019.
- Exista vreo cladire din Bucuresti sau din alt oras care iti place? De ce?
Prima cladire care imi vine in minte acum este capela cimitrului refomat din Sfantu Gheorghe, orasul meu natal, proiectata de arhitectul maghiar Makovecz Imre.
Acest proiect aduce impreuna tot ce ma fascineaza in domeniul arhitecturii si anume cum prin folosirea materialelor si a formelor se pot transmite stari, emotii, se pot scrie povesti.
- Stiu ca iubesti culorile in tot ceea ce faci. De ce atata culoare intr-o lume zugravita cel mai adesea in alb si negru?
Prin culori spatiile devin vii si expresive. Atunci cand nu folosesc culori vii “colorez” prin suprapuneri de texturi si materiale, prin elemente grafice si contraste de finisaje si materiale.
- Ce proiecte de viitor ai ?
Am mai multe proiecte de viitor in vizor, cateva dintre acestea fiind extinderea biroului catre meleagurile natale, intentionez sa iau mai multe proiecte de design interior in zona Brasovului si in Sfantu Gheorghe.
Am in lucru un proiect online foarte interesant, un proiect educational, precum si un material scris pe un subiect important pentru mine. Urmeaza sa dezvalui mai multe la momentele potrivite. In general am mai multe proiecte in lucru, nu prea reusesc sa ma astampar si sa ma opresc la unul singur.
Si am mai fi putut povesti o gramada daca ea nu s-ar fi indreptat spre intalnirea cu un nou client, un nou proiect, o noua provocare.

Despre Cora si universul ei aflati mai multe vizitand site-ul sau.
site: www.corespace.ro sau pagina de facebook: www.facebook.com/CoreSpaceArchitecture si instagram:Corespacearchitecture
Multumim, Cora! Tinem aproape, sa strangem cat mai multi oameni ca tine care vor schimba lumea prin ceea ce fac in frumos, zambet si culoare!